අපි හැමදාම කුකුළු මස් කන්නේ කරී චිකන් හදල. එහෙමත් නැත්නම් ඩෙවල් දාලා. ඉතින් හැමදාම එකම විදිහට චිකන් කන්නේ නැතුව වෙනස් විදිහකට චිකන් කන්න කැමති අයටයි අද අපි මේ ක්‍රම දෙක කියල දෙන්නේ.

පෘතුගීසි ක්‍රමයට සැදූ කුකුළු මස්

කුකුළු මස් තරමක් ලොකු කැබලි 6ක්
ඔරිගානෝ තේ හැන්දක්
අමු මිරිස් කරල් 2
සුදු ලුණු ගෙඩියක්
කරාබු නැටි 2ක්
මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1/2ක්
විනාකිරි මිලි ලීටර් 60ක්
ඔලිව් තෙල් මිලි ලීටර් 60ක්
රස පදමට ලුණු
තලාගත් ගම්මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 3ක්

මුලින්ම අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය සියල්ල හොදින් සෝදා ගන්න. අමු මිරිස් , සුදු ලුණු,කරාබු නැටි ටික සිහින්ව අඹරා ගන්න. පසුව තලාගත් ගම්මිරිස් කුඩු, ඔරිගානෝ,මිරිස් කුඩු සමඟ හොදින් මිශ්‍ර කරගන්න. එයටම කුකුළු මස් ද එකතු කරන්න. විනාකිරි හා ලුණු කුඩු එයටම දමා හොඳින් කවලම් කර සීසන් වීමට මිනිත්තු 30ක පමණ කාලයක් තබන්න. පෑන්එකක් ලිප මත තබා එයට ඔලිව් තෙල් දමා රත්කරගන්න. සීසන් වීමට තැබූ මස් ටික එයට දමා හොඳින් පුළුස්සා ගන්න. වැඩි රසයක් එක්කර ගැනීමට මස් ටික මත ඉහත මිශ්‍රණය නැවත නැවතත් තවරන්න.

 

රම්පේ කොලවල එතු කුකුළු මස්

කුකුළු මස් 200g
ළුණු ගෙඩියක්
සුදු ළුණු ගෙඩි 2ක්
ඉඟුරු 10g
පාසලි තේ හැඳි 2ක්
බිත්තර කහ මදයක්
සෝයා සෝස් ටිකක්
රස පදමට ලුණු
ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්
එළවලු තෙල් 250ml
ටූත් පික් 15ක් පමණ

පළමුව අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය හොඳින් සෝදා ගන්න.ඉන්පසු කුකුළු මස් සියල්ල හොඳින් අඹරා ගන්න. ළුණු, සුදු ළුණු , ඉඟුරු, පාසලි වෙනම අඹරා ගන්න. ඉන්පසු අඹරා ගත කුකුළු මස් සමඟ හොදින් කලවම් කරගන්න. එයටම බිත්තර කහ මදය, සෝයා සෝස්, ගම්මිරිස් කුඩු ලුණු එකතු කරගන්න. දැන් මිශ්‍රණය සීසන් වීමට 15 මිනිත්තු පමණ තබන්න. ඉන් පසු රම්පේ කොලයක් රැගෙන එහි අගට සීසන් වීමට තැබූ කුකුළු මස් මිශ්‍රණයෙන් ස්වල්පයක් දමා සමෝසා ඔතන ආකාරයට ඔතා ගන්න. රම්පේ කොලය ලිහිල් වීමට නොදී ටූත් පික් ගසා ගන්න. දැන් පෑන් එක ලිප තබා තෙල් එක්කර රත් වීමට තබන්න. පෑන් එක රත් වීගෙන එන විට එයට රම්පේ කොලවල එතූ කුකුළු මස් දමා බැදගන්න. සියල්ල හොඳින් බැද ගත පසු අපසු කොලය ඉවත් කර සෝයා සෝස් සමඟ කෑමට ගන්න.

 

- A word from our sposor -

spot_img

වෙනස් වීදිහට කුකුළු මස් කන්න කැමති අයට

අද වන විට අපෙන් ගිලිහි යන සිංහල අවුරුද්ද සමඟ බැඳුණු ජන ක්‍රීඩා

බක් මාසය කියන්නේ ඉතා වාසනාවන්ත නැතහොත් භාග්‍යවන්ත මාසයක් කියලයි හැමෝගෙම පොදු පිළිගැනිම වෙන්නේ. සූර්යා මීන රාශීයේ සිට මේෂ රාශියට සංක්‍රමණය වීමත් සමඟ මිනිසා පමණක්...

වෙන වෙනම කෑවම ගුණ එකට කෑවම අගුණ කෑම

ආහාර (food) ජලය නොමැතිව කිසිවෙකුටත් නොහැකි බව අප සැවොම දන්නා කරුණකි. මිනිස් ජිවිතයේ පැවැත්මට ආහාර (food) අත්‍යාවශ්‍ය වේ. එහෙත් ඒ අහාර (food) නිසාම රෝගිවෙන,...

සුරූපී නිළිය ශ්‍රී දෙවි වයස 54දී මිය යයි.

සුරූපී නිළිය වයස 54දී මියගොස් ඇත. ඇය මියගොස් ඇත්තේ සෙනසුරාදා රාත්‍රියේ ඩුබායි හිදී පවුලේ මංගල උත්සවයකට සහභාගී සිටි අතරතුරදී. ඇය ඉපදී ඇත්තේ 1963 අගෝස්තු...

Kidswood Awurudu Educational Toys Fair – April 2018

Kidswood Awurudu Educational Toys Fair - April 2018 Shop for Exciting New Collection of Educational Toys. Amazing Discounts on ALL items. 1st of April 2018 from...

වඩාත් හොඳ මවක් සහ පියකු වන්න සෑම විටම

ඔබ ඔබේ දරුවන් ඇතිදැඩි කරන ආකාරයෙන් පැහැදිලි වන්නේ ඔබ ඔබේ අනාගත පරපුර ගොඩනගන ආකාරයයි. දෙමවුපියන් ලෙස කටයුතු කිරීමේ කලාව පිලිබඳ විදිමත් පුහුණුවක් අප බොහෝ...

සුන්දර කෙස් කළඹක රහස

කාර්ය බහුල කාන්තාවන්ට ඉක්මනින් අමතක වෙන දෙයක් තමයි කෙස් කළඹ කියන්නේ. සැලෝන් එකකට ගියත් මුහුණට ක්ලීන් අප් හෝ ෆෙෂල් එකක් කරගෙන එනවා ඇරෙන්න හිස...

දරුවාගේ යෞවනය සකස් කිරීමේ වගකීම ඔබටයි

මේ කථාව එක් අතකින් සමාජ ව්‍යසනයක්. තවත් පැත්තකින් පවුලේ ඛේදවාචකයක්. අපේ රටේ සිදුවන්නේ සමාජ විපර්යාසයක් කියලා ප්‍රශ්නෙන් ගැලවෙන්න පුළුවන්කමක් නැහැ. අපි මේ ප්‍රශ්ණය මුලින්ම...

විශේෂිත නිවුන් දරු උපතක්

ඉතාම විරල සිදුවීමක් වන නිවුන් දරු උපතක් ශ්‍රී ලංකාවෙන් වාර්තා වෙනවා. මාදුරු ඔය ජාතික වන උද්‍යානයේ සැරිසැරූ ඇතින්නක් විසින් නිවුන් අලි පැටවුන් දෙදෙනෙකු බිහිකර...

නිවසට වාසනාව ගෙනදෙන්න මෙහෙම කරන්න.

අපි අලුත් නිවසක් හදන්නේ ජිවිත කාලෙටම පදිංචි වෙලා ඉන්න කියල හිතාගෙන. නිසවක් හදනවා වගේම නිවස හදන්න ඉඩමක් ගන්න එකත් හරිම පරිස්සමින් කරන්න ඕනි දෙයක්....