ගෘහණියක් වෙනවා කියන්නේ හරිම වගකීමක්. ඒ වගේම තමයි කරන්න තියෙන වැඩ වල ඉවරයක් නැහැ.පවුලේ අයගේ කෑම වේල සකස් කරනවා කියන්නේ ගෘහණියකගේ ප්‍රධාන කාර්යක්. ඇත්තටම රසට ගුණට කෑම වේලක් හදන්න ගියාම අපිට මුණ දෙන්න වෙන ලොකුම ගැටළුව තමයි ව්‍යංජනයට ගැලපෙන තුනපහ මිරිස් ටික හදාගන්න එක. මොකද ලේසියට පහසුවට කඩෙන් මිරිස් තුනපහ කඩෙන් ගත්තට අපි බලාපොරොත්තු වෙන තරම් රසයක් කමට එකතු වෙන්නේ නැහැ.
ඉතින් අද අපි කියල දෙන්නේ ගෙදරදී මිරිස් තුනපහ රසට හදාගන්නේ කොහොමද කියල. රැකියාවට යන ගෘහනියකට වුනත් නිවාඩු දවසට මේ ටික හදල තියන්න පුළුවන්.

තුනපහ හදනකොට මතක තියාගන්න ඕනි දෙයක් තමයි එළවළු ව්‍යංජනයට ගැලපෙන තුනපහ වර්ග මස් , මාළු ව්‍යංජනයට ගැලපෙන්නේ නෑ කියන එක. පාඩම හරියට එන්න නම් මිරිස් තුනපහ ටික ව්‍යංජනයට වැටෙන්න ඕනි.

මාළු ඉවීමට ගන්නා මිරිස් තුනපහ

වියලි මිරිස් 500g
සූදුරු 50g
කොත්තමල්ලි 100g
එනසාල් ඇට කිහිපයක්
කරාබු නැටි 5ක්
ගම්මිරිස් ඇට ස්වල්පයක්
කුරුදු පොතු අඟල් 5ක පමණ කැබලි 3ක්
මාදුරු ස්වල්පයක්
කරපිංචා අතු 5ක් පමණ
රම්පෙ කැබැල්ලක්

මුලින්ම මිරිස් සෝදා අව්වේ වේලා ගන්න. කොත්තමල්ලි, සූදුරු, එනසාල් ඇට,කරාබු නැටි,ගම්මිරිස් ඇට, මාදුරු,කරපිංචා , රම්පෙ සෝදා මිරිස් සමග කවලම් නොකර වෙනම වේලා ගන්න. වේලාගත් මිරිස් blender එකක ආධාරයෙන් කුඩු කරගෙන කබලේ බැද ගන්න. වේලා ගත් අනිත් ද්‍රව්‍ය කබලක දමා රන්වන් පාට වනතුරු බැදගන්න. එයත් blender එකක ආධාරයෙන් කුඩු කර ගන්න. මිශ්‍රණ දෙකම හොදීන් කවලම් කරගන්න.

මස් ඉවීමට ගන්නා මිරිස් තුනපහ

වියලි මිරිස් 400g
සූදුරු 50g
කොත්තමල්ලි 100g
එනසාල් ඇට කිහිපයක්
කරාබු නැටි 5ක්
ගම්මිරිස් ඇට ස්වල්පයක්
කුරුදු පොතු අඟල් 5ක පමණ කැබලි 3ක්
මාදුරු ස්වල්පයක්
කරපිංචා අතු 5ක් පමණ
රම්පෙ කැබැල්ලක්

මුලින්ම මිරිස් සෝදා අව්වේ වේලා ගන්න. කොත්තමල්ලි, සූදුරු, එනසාල් ඇට,කරාබු නැටි,ගම්මිරිස් ඇට, මාදුරු,කරපිංචා , රම්පෙ සෝදා මිරිස් සමග කවලම් නොකර වෙනම වේලා ගන්න. වේලාගත් මිරිස් blender එකක ආධාරයෙන් කුඩු කරගෙන කබලේ බැද ගන්න. මාළු කරියට බැදපු ප්‍රමාණයට වැඩ ටිකක් වැඩි පුර බැදගන්න. වේලා ගත් අනිත් ද්‍රව්‍ය කබලක දමා රන්වන් පාට වනතුරු බැදගන්න. එයත් blender එකක ආධාරයෙන් කුඩු කර ගන්න. මිශ්‍රණ දෙකම හොදීන් කවලම් කරගන්න.

එළවලු ඉවීමට ගන්නා තුනපහ

සූදුරු 50g
කොත්තමල්ලි 150g
එනසාල් ඇට කිහිපයක්
කරාබු නැටි 5ක්
කුරුදු පොතු අඟල් 5ක පමණ කැබලි 3ක්
මාදුරු ස්වල්පයක්
කරපිංචා අතු 5ක් පමණ
රම්පෙ කැබැල්ලක්

කොත්තමල්ලි, සූදුරු, එනසාල් ඇට,කරාබු නැටි,ගම්මිරිස් ඇට, මාදුරු,කරපිංචා , රම්පෙ සෝදා වේලා ගන්න.Bender එකක ආධාරයෙන් හොදින් කුඩු කර ගන්න. කබලේ දමා බැද ගැනීම අවශ්‍ය නොවේ.

- A word from our sposor -

spot_img

කටට රසට කෑම හදන්න නම් මේ ටිකත් දැනගෙනම ඉන්න ඕනි.

චාරිකා – 09 කොටස

මේ කතාව අතීත කතාවක්. මම ඉස්කෝලේ යන කාලේ. ඒ කාලේ MOBILE PHONE, WHATSAPP, FACEBOOK ඔය මුකුත්ම තිබුණේ නැති කාලයක්. හැබැයි හරිම සුන්දරයි. ඒ කාලේ CALL...

වෙන වෙනම කෑවම ගුණ එකට කෑවම අගුණ කෑම

ආහාර (food) ජලය නොමැතිව කිසිවෙකුටත් නොහැකි බව අප සැවොම දන්නා කරුණකි. මිනිස් ජිවිතයේ පැවැත්මට ආහාර (food) අත්‍යාවශ්‍ය වේ. එහෙත් ඒ අහාර (food) නිසාම රෝගිවෙන,...

චාරිකා – 11 කොටස

මේ කතාව අතීත කතාවක්. මම ඉස්කෝලේ යන කාලේ. ඒ කාලේ MOBILE PHONE, WHATSAPP, FACEBOOK ඔය මුකුත්ම තිබුණේ නැති කාලයක්. හැබැයි හරිම සුන්දරයි. ඒ කාලේ CALL...

එක්නැලිගොඩ නඩුවට විශේෂ අධිකරණ විභාගයක්

මාධ්‍යවේදී ප්‍රගීත් රන්ජන් බණ්ඩාර එක්නැලිගොඩ පැහැරගෙන ගොස් අතුරුදන් කරවීම සම්බන්ධව ජූරි සභාවක් නොමැතිව ත්‍රිපුද්ගල මහාධිකරණ විනිසුරු මඬුල්ලක් හමුවේ විශේෂ අධිකරණ විභාගයක් පැවැත්වීමට අවසර දෙන...

දෙවරක් සිතිය යුතු ඩිස්නි කුමරියෝ

සුරඟන කතා ශතවර්ෂ ගණනාවක් පුරා දරුවන් නින්දට පෙර රසවින්දේ පරම්පරාවෙන් රැගෙන එන්නක් ලෙසය. එම සුරඟන කතාවන් තිරයට රැගෙන එන විටදී අපගේ ළමා විය අවදි...

දවස් දෙකෙන් සුදු වෙන්න කැමති ඔයත් මේ ක්‍රමය අත්හදා බලන්න

සම පැහැපත් කරගන්න කාන්තාවන් හැමෝම කැමතියිනේ. ඉතින් මේ සඳහා ඔවුන් භාවිතා කරන්නේ කෘතීම නිෂ්පාදනයි. ඒවා සමට අහිතකරයි. එයින් ලැබෙන පැහැපත් කම තාවකාලිකයි. හැබැයි අපි...

සෙල්ෆි උන්මාදය නිසා වයසට යනවා වැඩියි

සෙල්ෆි ( Selfie ) ඡායාරූප කලාව මෙරට ජනප්‍රිය වූයේ Facebook නිසාය. දුර්ලභ හෝ ලස්සන සෙල්ෆි ඡායාරූප රැගෙන මුහුණු පොතට එකතු කිරීම හෝ සිය සමීපතමයන්ගේ...

ඉවසුවා ඇති වෙනස් කරමු

* හිංසනයක් සිදු වූ විට හුදකලාව විඳ දරා නොගෙන නිවැරදිව ප්‍රතිචාර දැක්වීමට දන්නවා * කාන්තාවක් සේ ඉපදීම හිංසනයට ලක්වීමට කිසිසේත්ම හේතුවක් දැනගෙන කටයුතු කරනවා * හිංසනය...

දවල් කෑමට ඉස්සෝ

මිට පෙර ලිපියකින් අපි ඔබට ඉදිරිපත් කරා විවිධ ක්‍රම වලට දැල්ලන් හදන අකාරය. අද අපි ඔබට කියල දෙන්නේ ඉස්සන් විවිධ ක්‍රම වලට හදන්න හැටි....